Mono Side on monelle nuorelle tärkeä aikuiskontakti, turvallinen ja luotettava aikuinen, johon nuori voi turvautua. Nuoret ovat hyväksyneet Monon vapaaehtoiset osaksi vapaa-aikaansa ja he tuntevat ja tietävät Monon ja luottavat monolaisten jelppiin.

 

Viikoittaisten perjantaipäivystysten lisäksi Monon katupartio toimii erityispäivystysten muodossa muun muassa vappuna ja koulujen päättymisviikonloppuna sekä erilaisissa tapahtumissa kuten YleXPop ja Summer Up.

 

Vapaaehtoiset partioivat normaalisti noin viiden tunnin ajan perjantai-iltaisin, ja vuoden aikana katupartiointeja kerääntyy lähemmäs 50. Toiminta vuoden aikana Monon vapaaehtoiset juttelevat satojen nuorten kanssa.

 

Minustako Monolainen?

 

Monon toiminta ei olisi mahdollista ilman aktiivisia vapaaehtoisia. Et tarvitse erityiskoulutusta tai aiempaa kokemusta päästäksesi mukaan toimintaan, sillä Monon Side ry kouluttaa kaikki vapaaehtoiseen katupartiointiin. Lisätietoja saat toiminnanohjaajalta.

 

Koulutus sisältää muutaman koulutuskerran ja sen lisäksi yhden koulutusviikonlopun. Koulutustilaisuudet järjestetään yleensä arki-iltaisin ja ne kestävät pari tuntia kerrallaan. Koulutuksen aikana tutustutaan Monon toimintaan käytännössä katupartioiden mukana. Koulutuksesta (ja jatkossa myös päivystystoiminnasta) kirjoitetaan tarvittaessa virallinen todistus. Koulutus on ilmainen.

 

Mono-koulutuksen lisäksi yhdistys tarjoaa jäsenilleen tietoa ja koulutusta ajankohtaisista aiheista, jaksamista ja motivaatiota tukevaa toimintaa sekä ensiapukoulutusta.

 

Jos arvokas vapaaehtoistyö nuorten parissa kiinnostaa, niin ota yhteyttä toiminnanohjaajaan (p. 050 4477 616).

 

Viimeksi päivitetty 13.05.2017 04:13